GOLDAIR TRAINING CENTER

DGR EĞİTİMLERİ S.S.S

In KATEGORİ ( 1-2-3-6-10 ) on Nisan 1, 2012 at 6:59 pm

 

 

SIK SORULAN SORULAR

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

DGR SERTİFİKALARININ GEÇERLİLİĞİ NEDİR ? Hak kazanıldığı tarihten itibaren “2 yıl” dır. Süresi 1 dahi geçmiş olan sertifikalar geçersizdir.

HOW LONG IS THE VALIDITY OF THE DGR CERTIFICATES? Exact two years from the day it is granted. Even one day expıred certificates are invalid.

DGR SERTİFİKALARI NEREDE GEÇERLİDİR ? GOLD AIR Eğitim Merkezi DGR eğitimlerinin tüm kategorileri için IATA, SHGM ve M.E.B lığından yetkilendirilmiştir. Sertifikalar Türkiye de Sivil Havacılık sektöründe geçerli olduğu kadar tüm Dünya da geçerliliğe sahiptir.

WHAT REGIONS THE DGR CERTIFICATES ARE VALID AT? GOLDAIR Training Center is accredited by IATA, Turkish DGCA and the Ministry of Education for all categories of DGR. Certificates issued by GOLDAIR are valid both in Turkey and all over the World.

TEMEL VE TAZELEME DGR FİNAL SINAV BAŞARI PUANI NEDİR ? Tüm kategorilerde Temel ve Tazeleme DGR Final sınavı ile ek sınavlarında ki minimum başarı puanı “80” dir. 90 puan ve üstü alan kursiyerler için “ÜSTÜN BAŞARILI” uygulaması yapılmakta olup sertifikalarında gösterilmektedir.

WHAT IS THE MINIMUM SCORE FOR DGR INITIAL AND RECURRENT FINAL TESTS? Minimum passing grade for both DGR Initial and Recurrent Finalsand their re-tests are 80points. The attendants getting grades over 90 are being announced as exploits and being certificated for it.

BAŞARISIZ OLAN KURSİYERLERE EK-SINAV VERİLİRMİ ? Başarısız olan kursiyerlere bir kez olacak şekilde ek-sınav hakkı tanınır. İkinci sınava çağırılma süresi GOLD AIR Eğitim Merkezinde görevli olan sınıf öğretmeninin belirleyeceği süredir. 10 İş gününden fazla olamaz. Kursiyerin bu sınava katılamaması durumunda kurs bitiminden sonraki 30 gün içerisinde okulun belirleyeceği bir günde 4 saatlik bir tazeleme eğitimi alması ve kendisinin belirleyeceği bir tarihte de sınava katılması zorunludur.

( aynı gün sınav hakkı verilmez.) Verilen sürelerde sınav hakkını kullanmayan öğrenci yeniden temel eğitime alınır.

DO THE FAILED ATTENDANTS HAVING A RE-TEST RIGHT? The failing attendant will be given a one time re-test opportunity. Re-test will be scheduled by the GOLDAIR´s DGR Trainer and it is not to exceed 10 business days. If the participant does not attend this re-test, participant has to attend a 4 hour refreshment training, which the Schedule will be determined by the Trainin Center in 30 days of the course end, and the participant will determine the new re-test date(not to be on the same day of refreshment training). The participant not using their re-test right will need to re-take the initial course.

SINAV SÜRELERİ NEDİR ? Kategori 1-2-3-6 için ek süre de ( 00.30 dk.) dahil olmak üzere kursiyerlere 03:00 saat süre verilir. Diğer kategorilerde ek süre yoktur ve kursiyerlere 01:30 saat süre verilir.

WHAT LONG ARE THE FINAL TESTS? Test time for categories 1-2-3-6 are total 3 hours including the 30minutes extra. For all other categories ther is no extra time and the time for the test is total 90 minutes.

SINAV DİLİ NEDİR ? Kategori 1-2-3-6 için sınav dili ingilizcedir. Diğer kategorilerde sınav dili Türkçe olarak uygulanır.

WHAT IS THE LANGUAGE FO THE TESTS? For categories1-2-3-6, the language of test is English. For other categories test are applied in either English or Turkish.

KATEGORİ 1-2-3-6 SINAVLARINDA DEĞERLENDİRME ŞEKLİ NASILDIR ? IATA ve ICAO gereklilikleri, Kategori 1-2-3-6 için yapılan sınavlara standardizasyonlar ve zorunluluklar getirmiştir. Bu zorunluluklara göre toplam 15 soru sorulmakta ve bu soruların 3 adeti DGD-AWB-PKG şeklinde ve beheri 25 puan olacak şekildedir. Geri kalan 12 sorunun da toplam değerlendirme değeri 25 puandır.

WHAT ARE THE EVALUATION FORMATS FOR CAT. 1-2-3-6 TESTS? IATA and ICAO has brought mandatory standarts for cats 1-2-3-6. Inregards of these 15 questions to be asked which 3 of them to be similar to DGD-AWB-PKG and each will be 25 points value. The total of the rest of questions are 25 points value.

KATEGORİ 1-2-3-6 İNGİLİZCE ZORUNLUMUDUR VE SEVİYESİ NEDİR ? Tüm DGR kategorilerinde orta seviye de ingilizce bilmek ve bunu belgelemek zorunluluğu bulunmaktadır. ( lütfen www.goldairtraining.com  sitemiz hakkımızda sütunundan kursiyer kabul şartlarına bakınız.)

IS ENGLISH MANDATORY FOR CATS 1-2-3-6 AND WHAT IS THE LEVEL OF LANGUAGE? In all cats of DGR, Certified Intermediate English Level is mandatory. (Please check www.goldairtraining.com for applicant acceptance conditions)

TABLO 1.5.A NEDİR ? IATA ve ICAO tarafından yayınlanan Tablo 1.5.A DGR Temel ve Tazeleme kurslarına katılması zorunlu olan personellerin kategori ayırımlarını belirlemektedir. Tablo 1.5.B ise 2009 yılında yayınlanmış bir tablodur ve direkt olarak DGR taşıması olmayan kurum/kuruluş ların katılması zorunlu olan DGR eğitimlerinin kategori ayırımını vermektedir.

 

WHAT IS TABLE 1.5.A? The table 1.5.A  published by IATA and ICAO, categorises the personel who mandatorily to be attended DGR Initial and Recurrent courses, and the table 1.5.B is published in 2009 and categorises the mandatory DGR Courses for assosiations who DOES NOT carry DGR items theirselves.

BİZ KURUM OLARAK “TEHLİKELİ MADDE” TAŞIMIYORUZ. BU DURUMDA BU KURSA KATILMAM ZORUNLULUK ARZ EDERMİ ? ICAO, SHGM ve IATA gereklilikleri bu kurslara “Tehlikeli Madde” taşısın veya taşımasın tüm ilgili kişilerin katılmasını zorunlu hale getirmiştir. SHGM den onay almış tüm havacılık kuruluşlarında görev yapan ilişkili kişiler ( Pilot, Helikopter pilotları, Uçucu Kabin memuru, Teknisyen, Mühendis, Kalite, v.b ) bu kurslara katılmakla mükelleftirler.

OUR COMPANY DOES NOT CARRY DANGEROUS GOODS. DO I STILL NEED TO ATTEND A DGR COURSE? DGCA and IATA Regulations makes it mandatory for all related personel to attend either they carry Dangerous goods or not. It is mandatory for all related personnell working for an organisation approved  by DGCA (pilots, cabin crew, technician, engineer, quality etc.)

TEHLİKELİ MADDELER KURS SÜRELERİ VE SAATLERİ NEDİR ? Kategori 1-2-3-6 Temel Kursları için kurs süresi sınav dahil “7 gün” ve “51.5” saattir. Aynı kategorilerin Tazeleme Kursları için kurs süresi sınav dahil “5 gün ve39.5” saattir. Diğer tüm kategoriler içinse sınav dahil süre “1 gün ve 8 saat” tir. Farkındalık ( Bilgilendirme ) eğitimlerinde sınav uygulaması yoktur ve süre 4 saattir. Bu eğitimler isteyen kuruluşa istekleri doğrultusunda hazırladıkları paketlere göre de verilebilmektedir ve kurs sonunda “Katılımcı Belgesi” verilmektedir.

WHAT ARE THE PERIODS OF DANGEROUS GOODS COURSES? It is 7 days / 51.5 hours for cats. 1-2-3-6 including test times, and 5 days / 39.5 hours for recurrent courses. For all other cats. it is 1 day / 8 hours. Awareness courses are 4 hours and test free. Awareness seminars can also be organised according to the demanders requests and an attendance certificate to be issued at the end of the seminars.

DGR AKREDİTASYONU OLMAYAN TAŞIYICILAR HANGİ DGR KATEGORİ EĞİTİMLERİNİ VERMEYE YETKİLİ DEĞİLDİRLER ? Bu eğitimleri verecek “Taşıyıcılar” Kategori-6 olarak addedilen kategoride IATA nın belirlemiş olduğu kriterlere göre kendilerini akredite etmek zorundadırlar. Diğer kuruluşların IATA AKREDİTASYONLARI hangi kategori için alınmışsa ilgili kategori eğitimlerini satabilme yetkisine sahiptirler. Kendilerini akredite etmemiş kuruluşların IATA ve ICAO göre sertifikaları “Uluslararası” geçerliliğe sahip değildir. ( Yine de son yetki ve söz hakkı Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün dür.)

WHICH CATEGORY TRAININGS CAN NOT BE GIVEN BY NON DGR ACCREDITED CARRIERS? All carriers have to accredite theirselves in category 6 according to IATA criterias. Other organisations can sell training programs only on the categories they are accredited.Unaccredited organization´s certificates do not have international validity. (Local validities are on local CAA´s decision)

KATEGORİ 1-2-3-6 DGR KURSİYERLERİNE KURS SÜRESİNCE VERİLECEK DOKÜMANLAR NELERDİR ? GOLD AIR Eğitim Merkezi kurum olarak bu kurslara katılan ve Kategori 1-2-3-6 olarak adlandırılan kursiyerlere kursiyerde kalacak şekilde 1 adet ERG-2008 Kuzey Amerika yayını CD si ile 2 adet Çalışma kitabı ve yine 2 adet çözüm kitabı vermektedir. Diğer kategorilerden sadece Kategori-10-11 ve 12 personeli için Türkçe Yardımcı Kitabı verilmektedir.

WHAT ARE THE DOCUMENTS TO BE GIVEN TO THE ATTENDANTS DURIND CATEGORY 1-2-3-6 COURSES? GOLDAIR Training Center issues1 ERG-2008 North America CD, 2 Workbooks and 2 Answer Boks for category 1-2-3-6 attendants. For category 10-11-12 aTurkish Handbook will be issued.

IATA TARAFINDAN HER YIL REVİZE EDİLEN “DGR TEMEL KİTAP VE CD” LERİNİ KURUMUNUZDAN İNDİRİMLİ OLARAK TEMİN EDEBİLİRMİYİM ? IATA ATS DGR Okul Sözleşmemiz gereği, sadece kursa katılan kursiyerlerimizin kursa katılmadan 1 hafta önce verecekleri kitap ve cd siparişi ile yapılan talepler değerlendirmeye alınmakta olup indirimli olarak temin edilebilmektedir. İndirim oranı ve ödemeler hususunda lütfen okulumuz ile temasa geçiniz.

CAN I BUY THE YEARLY REVISED IATA DGR INITIAL BOOKS AND CDs FROM GOLDAIR WITH DISCOUNT? Yes, the DGR Boks and CDs can be provided with discount only to the attendants with one week advanced orders prior to the course beginning. Please contact GOLDAIR Training Center for discount percentages and payment.

Yorum bırakın